Geert Mak wint Leipziger literatuurprijs
Nieuws

Achtergrond - 8 januari 2008

(8 januari 2008) De Nederlandse schrijver Geert Mak heeft in Duitsland de belangrijke Leipziger Buchpreis gewonnen. Mak kreeg de literatuurprijs onder meer voor zijn werk ‘In Europa’.

Afbeelding: Wolf Gang, www.flickr.com De jury roemde ook andere werken van de Amsterdamse schrijver, zoals ‘Een kleine geschiedenis van Amsterdam.’

Mak krijgt de prijs, volmondig Leipziger Buchpreis zur Europäischen Verständigung, op 12 maart uitgereikt bij de opening van de jaarlijkse boekenbeurs in Leipzig. Aan de prijs is een geldbedrag van 15 duizend euro verbonden.

Mak goed gelezen

De boeken van Mak vinden in Duitsland gretig aftrek. Vrijwel al zijn bekende werken zijn in het Duits vertaald, waaronder 'De eeuw van mijn vader' en 'Hoe God verdween uit Jorwerd'.

Meer begrip in Europa

De Leipziger literatuurprijs wordt sinds 1994 uitgereikt aan schrijvers die een bijzondere bijdrage leveren aan meer begrip in Europa. Speciale nadruk ligt op de Midden- en Oost-Europese landen.

Vorig jaar waren er twee winnaars: de Russische filosoof Michail Ryklin en de Duitse historicus en schrijver Gerd Koenen. Initiatiefnemers zijn de stad Leipzig, de deelstaat Saksen en de Duitse vereniging van boekhandels.

dpa/Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger