CDU wil toetreding Rusland tot WTO blokkeren
Kort nieuws

Achtergrond - 5 november 2007

(5 november 2007) Regeringspartij CDU dreigt de toetreding van Rusland tot de Wereldhandelsorganisatie te blokkeren. Aanleiding is de Russische maatregel om vrachtvliegtuigen van Lufthansa de toegang tot het Russische luchtruim te ontzeggen.

De CDU roept de Bondsdag op om de toetreding van Rusland tot de WTO niet te ratificeren. “Wie op economisch vlak naar dergelijke middelen grijpt, is niet geschikt voor toetreding tot de WTO”, aldus Gunther Krichbaum (CDU). De Wereldhandelsorganisatie en Rusland onderhandelen al veertien jaar over toetreding.

De Russische blokkade van Lufthansa Cargo was sinds begin vorige week van kracht en kon pas afgelopen vrijdag, na onderhandelingen van de ministers van Verkeer en Buitenlandse Zaken Tiefensee en Steinmeier, worden opgeschort tot 15 november. De reden achter de blokkade was een meningsverschil tussen Lufthansa en de Russische autoriteiten over de tarieven die voor het gebruik van het Russische luchtruim betaald moeten worden. Mochten beide partijen er niet voor 15 november uitkomen, dan zal Lufthansa opnieuw de toegang tot het Russische luchtruim worden geweigerd.

Heute.de
Union droht mit Russland-Blockade

FAZ.NET
Außenminister setzt sich für Lufthansa Cargo ein

Die Welt
Russland gibt im Lufthansa-Streit vorerst nach

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger