Stoiber krijgt baan bij de EU
Kort nieuws

Achtergrond - 17 september 2007

(17 september 2007) De scheidende Beierse minister-president Edmund Stoiber (CSU) krijgt een hoge positie bij de EU. Stoiber wordt voorzitter van een speciale commissie die de bureaucratie in Europa te lijf moet gaan.

De Beierse minister-president begint al in oktober met zijn nieuwe baan, bevestigt de Duitse regering. José Manuel Barosso, de voorzitter van de Europese commissie, had Stoiber gevraagd de taak op zich te nemen. Zijn nieuwe positie geldt in Europese kringen als zeer invloedrijk. Stoiber heeft een mandaat voor drie jaar gekregen.

In Duitsland is Stoibers benoeming door zijn politieke concurrenten met de nodige scepsis begroet. Stoiber heeft zich in Beieren nog nooit ingezet voor een afgeslankt overheidsapparaat, smalen politici van FDP, Die Grünen en SPD.

Begin dit jaar maakte Stoiber bekend af te treden als Beiers ministerpresident en voorzitter van de CSU. Kort daarna doken de eerste geruchten over zijn wissel naar Europa op. De CSU kiest op haar partijcongres eind deze maand zowel een nieuwe ministerpresident als een nieuwe partijvoorzitter.

CSU.de
Stoiber zum Leiter einer Expertengruppe berufen

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger