Berlijn: mensen en hun plekken
Maren Jenrich (18) en café Way & Sun

Achtergrond - 27 augustus 2007

(27 augustus 2007) Fotografe Anja Harnisch bezoekt samen met inwoners van Berlijn plekken die voor hen bijzondere betekenis hebben. Vandaag Maren Jenrich (18) over haar favoriete café, Way & Sun in Prenzlauer Berg.

tekst en foto’s: Anja Harnisch

"Op het moment zit ik in het laatste jaar van mijn eindexamen VWO. Daarna ga ik waarschijnlijk scheikunde studeren. Het liefst zou ik daarna in Berlijn blijven, maar het is op dit moment heel moeilijk om hier werk te vinden. Als het niet lukt, ga ik weg uit Duitsland. Het liefst naar Canada. De weidsheid daar trekt me aan. Dat is iets wat ik in Berlijn heel erg mis. Je hebt hier wel natuur, maar die moet je met een heleboel mensen delen."   

"Prenzlauer Berg is voor mij samen met Friedrichshain de perfecte wijk in Berlijn, omdat het er zo alternatief aan toegaat. Way & Sun is mijn favoriete café. Ik spreek hier vaak met vrienden af. Er komen hier heel veel verschillende mensen. Het eten is altijd lekker en goedkoop en er heerst een aangename sfeer. Ook heb je hier yogacursussen en andere activiteiten. Ieder betaalt daarvoor zoveel als hij of zij zich kan veroorloven. Ik heb karate gedaan en misschien ga ik nu eens aikido uitproberen." 

"In mijn vrije tijd werk ik als figurant. Het is interessant om in een film mee te spelen. Het geld dat je ervoor krijgt, is natuurlijk mooi meegenomen. Laatst heb ik twee dagen bij de verfilming van ‘Die Welle’ meegespeeld, die volgend jaar in de bioscoop te zien is. De film gaat over een leraar die zijn leerlingen met een experiment toont hoe gemakkelijk je mensen kunt manipuleren. Daarmee wil hij hen laten zien hoe het Derde Rijk kon ontstaan. Jürgen Vogel en Christiane Paul spelen ook mee. Het was wel leuk hen een keer in het echt te zien, hoewel ik ze eerst amper herkende."

Way & Sun bevindt zich in de Stargarder Straße 59. Te bereiken via S/U-Bahnhof Schönhauser Allee.

Anja Harnisch is freelance fotografe en woont in Potsdam. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger