Cijfers bevestigen WK-babyboom
Nieuws

Achtergrond - 10 april 2007

(10 april 2007) Negen maanden na het laatste fluitsignaal van het wereldkampioenschap voetbal hebben de prognoses zich bewaarheid. De verwachte Duitse babyboom heeft zijn beslag gekregen. Sommige steden lieten een stijging zien van bijna 30 procent meer geboorten.

Het was boulevardkrant Bild die in februari al gewag maakte van de komende vloedgolf aan voetbalbaby’s. De cijfers van maart en april lijken deze voorspelling te bevestigen.

In de grote ziekenhuizen van steden als Chemnitz, Kassel en Bremen steeg het aantal geboortes fors, tussen de 23 en 28 procent. Hamburg liet een stijging zien van 20 procent in februari en maart. Ook Berlijn, het hart van het WK-feest, deed met 11 procent meer baby’s aardig mee. Commentatoren houden de zomerse feeststemming verantwoordelijk voor de opmerkelijke cijfers.

De toename wordt in Duitsland, dat al jaren kampt met een dalend geboortecijfer, met vreugde begroet. Toch deelt niet heel Duitsland in de blijdschap. Kinderen kwamen vooral in het noorden en zuid-oosten van de Bondsrepubliek ter wereld. In de deelstaten Baden-Württemberg, Noordijn-Westfalen en Meckelenburg-Vorpommern was het in de kraamkamers business as usual.

ZDF Heute
Mehr Babys neun Monate nach der Fußball-Weltmeisterschaft

WDR.de
Baby-Boom? WM trägt in NRW keine Früchte

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger