RAF-terroriste Mohnhaupt vrij
Nieuws

Achtergrond - 12 februari 2007

(12 februari 2007) Voormalig RAF-terroriste Brigitte Mohnhaupt komt na meer dan 24 jaar op vrije voeten. Haar levenslange gevangenisstraf wordt omgezet in een voorwaardelijke straf. Dat bepaalde het gerecht in Stuttgart vandaag.

De begin jaren tachtig tot vijf keer levenslang veroordeelde Mohnhaupt mag op 27 maart de gevangenis in het Beierse Aichach verlaten. Haar voorwaardelijke straf geldt 5 jaar. Volgens de rechter zijn er geen aanwijzingen dat de nu 57-jarige Mohnhaupt opnieuw zware misdrijven zal begaan.

Mohnhaupt behoorde eind jaren zeventig tot de harde kern van de beruchte linkse terreurgroep Rote Armee Fraktion. In 1977 was zij betrokken bij de moorden op de procureur-generaal Siegfried Buback, de bankier Jürgen Ponto en de werkgeversvoorzitter Hanns-Martin Schleyer. Die moorden leidden toen de zogenoemde 'Duitse Herfst’ in, een ongekende golf van terreur die een absoluut dieptepunt betekende in de Duitse naoorlogse geschiedenis.

Afgelopen maand al bracht de aankondiging van het Duitse Openbaar Ministerie Mohnhaupt vrij te willen laten veel beroering teweeg. De nabestaanden van de slachtoffers eistten dat de daders eerst spijt moesten betuigen voordat ze voor vrijlating in aanmerking mochten komen. Mohnhaupt heeft nooit berouw getoond voor haar daden.

Die Welt
Ex-Terroristin Brigitte Mohnhaupt kommt frei

Heute.de
OLG Stuttgart entscheidet Freilassung von Brigitte Mohnhaupt auf Bewährung

Spiegel Online
Mohnhaupt kommt nach 24 Jahren frei

Meer weten over de RAF? Bekijk ons dossier ‘Lessen van de RAF-terreur’

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger