Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering maakt uitzetten criminele buitenlanders makkelijker

Kort nieuws - 13 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering gaat het makkelijker maken om criminele buitenlanders het land uit te zetten. Dat hebben ministers van Binnenlandse Zaken De Maizière (CDU) en Maas (SPD) op een gezamenlijke persconferentie bekend gemaakt. Als buitenlanders een gevangenisstraf krijgen voor gewelddadige overvallen, het toebrengen van lichamelijk letsel, seksueel geweld, aanvallen op de politie of serie-inbraken, kunnen ze worden uitgezet. Als ze een gevangenisstraf van een jaar of langer krijgen, is uitzetting zo goed als zeker. Tot nu toe kwam uitzetting vaak pas aan de orde als er sprake was van een gevangenisstraf van twee jaar of meer. De nieuwe maatregelen gelden ook voor jongeren en het maakt niet uit of de straf voorwaardelijk is opgelegd. Daarnaast worden de regels voor asielzoekers strenger: bij een gevangenisstraf van een jaar of meer kan hen de asielstatus worden geweigerd. Dat was tot nu toe bij drie jaar. De massale berovingen en aanrandingen tijdens nieuwjaarsnacht in Keulen zijn de aanleiding voor de wetswijzigingen. Inmiddels hebben meer dan 650 mensen aangifte gedaan. Lees meer bij FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De nieuwe Berlijnse tweedeling

De verkiezingsuitslag in Berlijn legde een nieuwe deling bloot in de hoofdstad, ziet columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger