Duitslandweb logo Duitslandweb

'Voormalige RAF-leden betrokken bij overval in 2015'

Kort nieuws - 19 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse terreurbeweging Rote Armee Fraktion (RAF) hief zichzelf 18 jaar geleden op. Maar nu blijkt dat drie oud-leden, die al decennia worden gezocht, betrokken zouden zijn bij een spectaculaire overval op een geldtransport in juni 2015. De DNA-sporen van Ernst Volker Staub (58), Burkhard Garweg (leeftijd onbekend) en Daniela Klette (57) zijn gevonden op de voertuigen waarmee de overval werd gepleegd, meldt de regionale omroep NDR. Het Openbaar Ministerie en de federale recherche BKA willen de berichten niet bevestigen, maar ontkennen ze ook niet. Staub, Klette en Garweg horen tot de zogenoemde derde generatie RAF-leden. Zij waren volgens de NDR destijds betrokken bij een aanslag op een gevangenis in Hessen in 1993. In 1999 zouden ze ook een geldtransport hebben overvallen. Volgens de FAZ hebben de drie RAF-Rentner de overval waarschijnlijk gepleegd omdat ze geld nodig hebben voor zichzelf en andere ondergedoken oud-RAF-leden. Lees meer bij de NDR en FAZ.net

Lees meer over de RAF op Duitslandweb

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Geschiedenis':

Duitse keizer Wilhelm II was 'kolonialer' dan gedacht

Duitse keizer Wilhelm II was 'kolonialer' dan gedacht

Onderzoek naar persoonlijke spullen geeft een inkijkje in het koloniale wereldbeeld van de laatste Duitse keizer.


Lees meer

Graphic novels: herdenken in stripvorm

Graphic novels: herdenken in stripvorm

Aansprekende stripromans kunnen worden ingezet om een nieuwe generatie te vertellen over de oorlog. Interview met NIOD-onderzoeker Kees Ribbens.


Lees meer

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

Vandaag 100 jaar geleden mislukte Hitlers couppoging in München. 85 jaar geleden vernielden de nazi's in Duitsland talloze synagogen en joodse bedrijven.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger