T-Mobile schorst wielrenner Ullrich
Nieuws

Achtergrond - 30 juni 2006

(30 juni 2006) Jan Ullrich zal morgen niet starten bij de Tour de France. Zijn team, T-Mobile, heeft hem en teamgenoot Oscar Sevilla geschorst. Zij worden ervan verdacht doping te hebben gebruikt.

T-Mobile schorst eveneens Ullrichs verzorger Rudy Pevenage. Dat deelde het team vanmorgen mee. De renners zelf waren op dat moment onderweg naar de persconferentie waar T-Mobile zijn wielrenners zou voorstellen. De reden voor de schorsing is een dopingschandaal dat momenteel in Spanje woedt. Pas vandaag kreeg T-Mobile de mogelijkheid de documenten in te zien die de schuld van Ullrich en Sevilla zouden aantonen. Volgens teamwoordvoerder Stefan Wagner waren die documenten zo overtuigend, dat de beide wielrenners moesten worden geschorst "om ons principe van een zuivere sport nog te kunnen volgen". Ullrich heeft overigens steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Ullrichs naam komt waarschijnlijk voor op een lijst van 58 wielrenners die volgens een onderzoek van de Spaanse politie verwikkeld zijn in het dopingschandaal. De Spaanse minister van Sport Jaime Lissavetzky zal de lijst naar verwachting vandaag overhandigen aan de wielrenorganisatie UCI. De UCI moet vervolgens maar beslissen wat ze met de lijst doet, aldus de Spaanse minister. Naast Ullrich en Sevilla zou ook Giro-winnaar Ivan Basso op die lijst staan.

Het team van T-Mobile verschijnt morgen wel aan de start van de Tour de France. In plaats van Ullrich en Sevilla doen Lorenzo Bernucci en Stephan Schreck mee.

Spiegel Online
T-Mobile nimmt Ullrich aus dem Rennen

ZDF Heute.de
Team T-Mobile suspendiert Ullrich

Süddeutsche Zeitung
Tour-Aus für Ullrich

FAZ.NET
T-Mobile suspendiert Jan Ullrich

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger