Christiansen stopt met talkshow
Nieuws

Achtergrond - 26 juni 2006

(26 juni 2006) Sabine Christiansen stopt volgend jaar met haar politieke talkshow bij de ARD op zondagavond. Daarmee komt een einde aan een tv-programma dat in acht jaar tijd uitgroeide tot een politiek instituut. De populaire presentator Günther Jauch volgt haar op.

De talkshow 'Sabine Christiansen' was "voor de politieke agenda van de Bondsrepubliek belangrijker dan de Duitse Bondsdag", formuleerde CDU-politicus Friedrich Merz het eens. Alle politici en experts kwamen bij Christiansen opdraven en bespraken, vaak door elkaar pratend, de belangrijkste politieke onderwerpen van die week. "Op de paus na" is iedereen die er toe deed in Duitsland bij Christiansen geweest, aldus weekblad Der Spiegel.

De sfeer in de uitzending was vrijwel altijd koel en zakelijk. Christiansens zakelijkheid werd gewaardeerd, mede daardoor geldt ze als goed interviewer en mocht ze, samen met enkele andere geselecteerde collega's, het debat tussen de kanselierskandidaten leiden tijdens de verkiezingen in 2002 en in 2005. Tegelijkertijd is er ook kritiek op die koele toon: Christansens eigen standpunt komt nooit naar voren, aldus Der Spiegel, en door het gebrek aan emoties blijft geen één uitzending je echt bij.

Christiansen zelf heeft het einde van haar programma aangekondigd. Ze wil zich meer op haar talkshow 'Global Players' op de internationale zender CNBC richten, zegt ze. Bovendien wil ze meer tijd hebben voor haar privéleven. In 2001 werd ze door haar man en producent Theo Baltz verlaten voor een andere presentatrice, maar is al die jaren wel met hem samen blijven werken. In januari van dit jaar leerde ze bij een uitzending van 'Global Players' de Franse ondernemer Norbert Medus kennen, met wie ze volgend jaar wil trouwen en in Parijs wil gaan wonen.

Christiansens opvolger wordt de zeer populaire presentator Günther Jauch, aldus de ARD. Jauch werkt voor de commerciële zender RTL, waar hij 'Wer wird Millionär' (de Duitse versie van 'Lotto Weekend Miljonairs') en de niet-politieke talkshow 'Stern TV' presenteert. Jauch en RTL zeggen dat hij dat zal blijven doen, ook nu hij een politieke talkshow bij de publieke zender ARD krijgt. De presentator verheugt zich erg op zijn nieuwe baan. Verwacht wordt dat Jauch zijn lucratieve reclamecontracten moet stopzetten.

Spiegel Online
Die wegmoderierten Jahre

Bild.de
Christiansen: Mit künftigem Ehemann zum WM-Finale

Süddeutsche.de
Jauch wird Christiansen

FAZ.NET
Christiansen geht, Jauch kommt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger