Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie waarschuwt voor Chinese overnames in tech-sector

Kort nieuws - 14 december 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De zorgen die de laatste maanden in Duitsland al vaker werden uitgesproken over Chinese overnames van Duitse bedrijven met geavanceerde technologie, worden nu bevestigd in een studie van Mercator Institute for China Studies. China wil volgens de studie de industrie-supermacht worden en koopt daarvoor op grote schaal Europese bedrijven op. Uiteindelijk wil China buitenlandse technologie door Chinese technologie vervangen. China investeerde dit jaar ongeveer 19 miljard euro in Europa, aldus de studie. Politiek en bedrijfsleven moeten zich niet laten leiden door gewin op de korte termijn maar moeten goed nadenken hoe ze het beste op dit beleid kunnen reageren. Lees meer bij Tagesschau

Tags: bedrijven, China

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger