Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering voorkomt Chinese overname van Duits bedrijf

Kort nieuws - 2 augustus 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Chinese concern Yantai Taihai Group heeft laten weten af te zien van de overname van het Duitse werktuigbouwbedrijf Leifeld Metal Spinning. De Duitse regering wilde de overname verbieden.

De bondsregering besloot woensdag voor het eerst de overname van een Duits bedrijf door een buitenlandse investeerder te verbieden. Het kabinet hoefde zijn veto uiteindelijk niet uit te spreken omdat de Yantai Taihai Group zich zelf terugtrok. Duitsland wil met het verbod een techonologietransfer naar China in een gevoelige branche voorkomen. Leifeld Metal Spinning produceert onderdelen voor de autoindustrie en de lucht- en ruimtevaart, die ook voor nucleaire doeleinden kunnen worden gebruikt.

Het besluit van de bondsregering is opvallend omdat Duitsland en China tegen de achtergrond van de handelsstrijd met de VS juist betere handelsbetrekkingen nastreven. Het is bovendien de tweede keer in een week dat Duitsland ingrijpt: vorige week wist de bondsregering te verhinderen dat een Chinees staatsconcern een 20 procent-aandeel in een Duits energiebedrijf kocht. Lees meer bij Handelsblatt.de en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger