Duitslandweb logo Duitslandweb

Regering blokkeert Chinese overname chipfabrikant

Kort nieuws - 9 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck heeft de overname geblokkeerd van chipfabrikant Elmos uit Dortmund door een dochterbedrijf van een Chinees concern.

Duitse media meldden dinsdag dat Habeck ook de overname van de Beierse producent van halfgeleiders ERS Electronic door een Chinese investeerder wil tegengehouden. De minister van de Groenen wil Chinese overnames in Duitse technologische bedrijven in het algemeen moeilijker maken, zei hij na afloop van kabinetsoverleg. 

Vorige week heeft kanselier Scholz nog tegen het advies van verschillende ministeries en de veiligheidsdiensten in, zijn goedkeuring gegeven aan de overname van een deel van een containerterminal in de haven van Hamburg. Daarover ontstond ophef. Lees meer bij Tagesspiegel

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger