Duitslandweb logo Duitslandweb

SPD wil snel besluit over terugtrekking Duitse troepen uit Incirlik

Kort nieuws - 29 mei 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsregering wil in de komende 2,5 week besluiten of ze de Duitse troepen uit het Turkse Incirlik terugtrekt. De SPD wil een snellere beslissing.

De Duitse regering is nog in gesprek met Turkije over de Duitse troepen op de NAVO-luchtmachtbasis in het Turkse Incirlik, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag laten weten. Duitsland ondersteunt vanuit Incirlik de strijd tegen IS met rond de 250 soldaten en meerdere verkenningsvliegtuigen, maar dreigt de troepen terug te trekken omdat Turkije het Bondsdagleden herhaaldelijk heeft verboden de luchtmachtbasis te bezoeken. Merkel wilde de NAVO-top in Brussel afwachten voor er een besluit zou worden genomen. Nu die top niets heeft opgeleverd, moet de Bondsregering de komende week beslissen wat het met de troepen in Incirlik doet, aldus SPD-woordvoerder Annen. Anders moet de Bondsdag dat volgens hem doen. Lees meer bij Süddeutsche.de

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger