Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan eist opnieuw spreekrecht in Duitsland op

Kort nieuws - 6 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan vindt het onacceptabel dat Duitsland hem niet toestaat in het openbaar te spreken als hij de komende dagen in Hamburg is. In een interview met weekblad Die Zeit zegt hij dat Duitsland zelfmoord pleegt en dat de regering deze fout moet corrigeren. 

De Duitse regering heeft zijn verzoek om de Turken in Duitsland toe te spreken afgewezen. Kanselier Angela Merkel heeft donderdag nog een voorgesprek met de Turkse president, voordat vrijdag de G20-top in Hamburg begint. In het interview zegt Erdogan verder dat hij niet begrijpt dat de Duitse regering weigert Gülen-aanhangers uit te leveren.

Gevraagd naar de gedetineerde Duits-Turkse journalist Deniz Yücel, zegt Erdogan tegen Die Zeit: "Dat mevrouw Merkel überhaupt de redding van een terreurverdachte agendeert, was voor mij zeer, zeer opmerkelijk." Als Zeit-hoofdredacteur Giovanni di Lorenzo vervolgens vraagt of een journalist die een terrorist of terreurverdachte interviewt in de ogen van Erdogan medeplichtig wordt, antwoordt Erdogan bevestigend. Ze maken zich medeplichtig aan terrorisme-propaganda, stelt Erdogan. Het hele interview is alleen voor betalende lezers beschikbaar. In dezelfde krant staat ook een interview met Angela Merkel. Lees meer bij Zeit Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger