Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan verwijt Merkel terroristen te steunen

Kort nieuws - 14 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan verwijt kanselier Merkel dat ze terroristen steunt. Dat zei hij maandagavond op de Turkse zender A Haber.

Erdogan doelde daarmee op de Koerdische arbeiderspartij PKK, hoewel Duitsland het verbod op de partij eerder deze maand uitbreidde om de Turkse regering tegemoet te komen. Zo mag het portret van PKK-leider Öcalan in Duitsland niet meer publiekelijk worden getoond. Erdogan verweet Duitsland bovendien leden van terreurorganisaties te verstoppen. Merkels woordvoerder noemde de verwijten vanmorgen absurd en voegde er aan toe dat de kanselier "niet van plan is om aan deze provocatie-wedstrijd mee te doen".

Naast de aanvallen op Duitsland noemde Turkije een oproep van de EU om de toon in het conflict te matigen "waardeloos". Ook de strijd met Nederland spitst verder toe. Zo mogen Nederlandse diplomaten niet landen in Turkije, is de Nederlandse ambassadeur voorlopig niet meer welkom en wordt het vriendschapsverdrag mogelijk ook opgezegd. Lees meer bij tagesspiegel.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger