Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan beschuldigt Merkel van nazi-methoden

Kort nieuws - 20 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan heeft kanselier Merkel zondag beticht van 'nazi-methoden' in een toespraak die door de Turkse televisie werd uitgezonden.  Deze methoden zou ze inzetten tegen Turken in Duitsland en tegen Turkse politici die het land bezoeken. 

Erdogan insinueerde ook nog iets over gaskamers en concentratiekampen die bij het beleid zouden passen en zei dat Merkel terreurorganisaties niet moet ondersteunen maar uitwijzen. Erdogan wil politici in Duitsland campagne laten voeren voor het referendum dat hem meer macht bezorgt, maar plaatselijke autoriteiten staan de bijeenkomsten veelal niet toe. Het referendum is op 16 april, maar Turken in Duitsland kunnen stemmen tussen 27 maart en 9 april. Lees meer bij Tagesschau

Vrijdag had het hoofd van de Duitse inlichtingendienst BND, Bruno Kahl, in Der Spiegel gezegd dat hij niet denkt dat de Gülen-beweging achter de mislukte staatsgreep vorig jaar zit. Volgens Kahl waren de zuiveringen binnen het staatsapparaat al begonnen en was dat de aanleiding voor een deel van het leger om een greep naar de macht te doen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger