Duitslandweb logo Duitslandweb

Gespannen staatsbezoek Erdogan aan Duitsland

Kort nieuws - 28 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het staatsbezoek van de Turkse president Erdogan aan Duitsland verloopt moeizaam. Vanmorgen is hij met een militaire erehaag ontvangen door bondspresident Steinmeier. 

Vanmiddag is Erdogan bij kanselier Merkel op bezoek voor een gezamenlijke lunch. De grootste demonstratie tegen de komst van de president wordt vanavond verwacht, tijdens het staatsbanket. NDR, WDR en Süddeutsche Zeitung meldden vandaag dat Turkije eerder deze week om de uitlevering van de naar Duitsland gevluchte bekende journalist Can Dündar heeft gevraagd. Dündar was hoofdredacteur van de krant Cumhuriyet en is in Turkije veroordeeld voor onder meer het verraden van staatsgeheimen en spionage.

Vanmiddag heeft de Turkse delegatie ontmoetingen met vertegenwoordigers van het Duitse bedrijfsleven. Zaterdag opent Erdogan een moskee in Keulen van de omstreden organisatie Ditib. Dat wordt door zijn tegenstanders gezien als een ongeoorloofd politiek statement. Het bezoek van het Turkse staatshoofd is volgens Duitsland en Turkije een poging om de betrekkingen te herstellen. Die zijn de laatste jaren ernstig verslechterd. Lees meer bij Tagesschau

Lees ook op Duitslandweb: Duitsland en Turkije op verzoeningskoers

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger