Duitslandweb logo Duitslandweb

Onvrede over bezoek Erdogan aan Ditib-moskee Keulen

Kort nieuws - 1 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan heeft zijn staatsbezoek aan Duitsland zaterdag afgesloten met de officiële opening van een moskee van de koepelorganisatie Ditib in Keulen.

Over zijn optreden bij de moskee zijn politici van CDU/CSU en SPD verbolgen. De organisatie Ditib mag zich niet als het verlengstuk van de autocratische leider gedragen, waarschuwen zij. Een manifestatie buiten, voor de moskee is op het laatste moment afgezegd door het stadsbestuur. De veiligheidsplannen zouden niet op orde zijn. De burgemeester van Keulen liet ook verstek gaan. Zij had een toespraak willen houden, maar het moskeebestuur hield dat tegen. Pas op het laatste moment gaf het groen licht, maar toen wilde de burgemeester niet meer.

Ook op Merkel is kritiek. Ze had bezwaar moeten maken tegen Erdogans omgang met de pers voorafgaand en tijdens een persconferentie vrijdag, vinden deze critici. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung en Spiegel Online en Tagesschau

Reacties

Comerius - 1 oktober 2018 20:30

Ik snap echt niet dat die Duitsers Erdogan in hun land toelieten.
Hij gedroeg zich als een potentaat,merkel stond als een zielig lammetje naast hem. En wat die moskeet betreft: Duitsland laat het toe en het is algemeen bekend dat Erdogan maar een doel heeft: macht verkrijgen via de islam. Onbegrijpelijk dat men in Germany de islam innig omarmt, ook al worden vrouwen verkracht en mensen met messen gedood. Word wakker Duitsland. Terug naar Luther. Stop islam

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger