Duitslandweb logo Duitslandweb

FDP-voorzitter Lindner: Erehaag voor Erdogan is verkeerd signaal

Kort nieuws - 14 augustus 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

FDP-voorzitter Christian Lindner heeft zich kritisch uitgelaten over het staatsbezoek van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan Duitsland eind september. Lindner noemt de manier waarop de president ontvangen wordt een 'propaganda-overwinning' voor Erdogan.

Erdogan zal in Berlijn worden onthaald met een staatsbanket en een erehaag. Volgens Lindner is dat een verkeerd signaal, aangezien er nog steeds journalisten opgesloten zitten in Turkije, en Duitsland geregeld verwensingen uit Ankara ontvangt. Een gewoon werkbezoek was beter geweest, aldus de FDP'er. 

Lindner verwacht van de regering dat  de mensenrechtensituatie in Turkije ter sprake zal brengen tijdens het bezoek. Ook wil hij een verbod voor Erdogan om in Duitsland propaganda te maken voor zijn AK-partij. De regering heeft laten weten dat het normale protocol voor een staatsbezoek wordt gevolgd en dat Merkel ook de thema's zal aansnijden waarover de meningen verschillen. Lees meer bij Die Welt.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger