Schröder opent EFR-Businessweek in Rotterdam
Nieuwsflash

Achtergrond - 8 april 2004

(8 april 2004) Volgende week donderdag 15 april brengt bondskanselier Gerhard Schröder een bezoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zal het congres van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam, de EFR-Businessweek, openen. Ook een bezoek aan Koningin Beatrix en een diner met minister-president Jan Peter Balkenende staan op het programma.

Bij aankomst op Rotterdam Airport zal de bondskanselier worden ontvangen door de Rotterdamse burgermeester Ivo Opstelten. Vervolgens zal Schröder met de burgermeester en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven een rondvaarttochtje maken door de stad.

's Middags zal Schröder de EFR-Businessweek openen, die dit jaar het thema 'RISKS, emerging in the 21st century' draagt. Hij begint met een lezing en gaat daarna in discussie met de studenten van de Economische Faculteitsvereniging. Naast de bondskanselier zal ook minister-president Jan Peter Balkenende bij de opening aanwezig zijn. Verderop in de Businessweek zullen de president van de Europese Centrale Bank, Jean Claude Trichet, en Wim Duisenberg een bezoek aan het congres brengen. Wanneer Schröder in Rotterdam klaar is, zal hij een bezoek brengen aan koningin Beatrix en gaan dineren met premier Balkenende.

Al in december 2002 kwam de toezegging van Schröder dat hij een lezing aan de Universiteit zou geven, maar zijn drukke agenda weerhield hem ervan eerder te komen. De EFR haalde eerder het nieuws door de toenmalige Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Simon Peres, een gastcollege te laten geven en door de inmiddels traditionele lijsttrekkersdebatten, die de vereniging voor de verkiezingen organiseert.

Persberichten Erasmus Universiteit Rotterdam
Duitse Bondskanselier Schröder geeft lezing voor EUR-studenten

Bondskanselier Schröder opent congres Economische Faculteitsvereniging Rotterdam

Alleen studenten kunnen zich nog opgeven voor de bijeenkomst. Dit kan door een mailtje te sturen naar Judith Eikelenboom (jeikelenboom@efr.nl). Vermeldt wel je naam en geboortedatum.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger