Duitslandweb logo Duitslandweb

Discussie over verplicht bezoek aan concentratiekamp

Kort nieuws - 9 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Iedereen die in Duitsland leeft, moet minstens een keer in zijn leven een concentratiekamp hebben bezocht, vindt de Berlijnse politica Sawsan Chebli. Zo'n verplichting zou ook voor nieuwkomers moeten gelden. Ze zei dit in reactie op antisemitische incidenten in Berlijn. De voorzitter van de deelstaatministers van Onderwijs, Helmut Holter, vindt dat een verplicht bezoek zijn doel voorbij schiet. 

Een al-dan-niet verplicht bezoek aan een concentratiekamp wordt mogelijk op de volgende onderwijsministersvergadering besproken, zei Holter. Hij zou dan het belang van vrijwilligheid willen benadrukken. Veel Duitse scholieren bezoeken een concentratiekamp met school. In Beieren is een bezoek aan Dachau of Flossenbürg een verplicht onderdeel van het onderwijsprogramma, meldt de Tagesspiegel. in de krant komen verschillende experts aan het woord die er op wijzen dat een bezoek nuttig is als het goed wordt begeleid. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Nazi-bouwwerk Prora in toeristisch jasje gestoken

Na decennia van leegstand en verpaupering is het megalomane nazi-bouwwerk op het Duitse eiland Rügen omgebouwd tot een luxe vakantieoord.


Lees meer

Duitsland worstelt met academische vrijheid

Duitsland worstelt met academische vrijheid

De grenzen van de academische vrijheid staan in Nederland en in Duitsland ter discussie. Cancellen is ongewenst, maar desinformatie verspreiden is dat ook.


Lees meer

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Van Abitur tot Realschule: Duitse schoolbegrippen

Het is eindexamentijd. Met dit handzame overzicht weet je hoe je diploma in het Duits wordt genoemd, en welke termen in het Duitse hoger onderwijs worden gebruikt.


Lees meer

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

'Duitsland heeft thema dwangarbeid lang verwaarloosd'

Miljoenen mensen werkten tijdens de oorlog onvrijwillig voor nazi-Duitsland. De verwerking daarvan duurt nog altijd voort.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger