Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD levert voorzitter begrotingscommissie Bondsdag

Kort nieuws - 23 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD levert de voorzitter van een van de belangrijkste Bondsdagcommissies, die voor de begroting. Vooraf was er discussie of de partij het voorzitterschap van deze 'koningscommissie van het parlement' wel moest krijgen. 

Traditiegetrouw levert de grootste oppositiepartij de voorzitter van de begrotingscommissie. Dat is, als het de CDU, de CSU en de SPD lukt een regering te vormen, de AfD. Normaal gesproken worden de commissievoorzitters benoemd als er een nieuwe regering is. Maar omdat de coalitievorming zo lang duurt, zijn de Bondsdagcommissies toch al nu gevormd. 

Wie namens de AfD voorzitter van de begrotingscommissie wordt, is nog niet bekend. De partij levert ook de voorzitters voor de commissies voor recht en consumentenzaken en voor toerisme. Vooraf waren er discussies in het parlement over de vraag of de AfD het voorzitterschap van de begrotingscommissie wel moest krijgen. De rechts-nationalistische partij werd in september voor het eerst in de Bondsdag gekozen en veel afgevaardigden hebben daar moeite mee. Eerder hebben de andere partijen de verkiezing van AfD'ers voor het vice-voorzitterschap van de Bondsdag en voor de parlementaire commissie voor de geheime diensten tegengehouden. Lees meer bij Spiegel Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger