Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD levert voorzitter begrotingscommissie Bondsdag

Kort nieuws - 23 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De AfD levert de voorzitter van een van de belangrijkste Bondsdagcommissies, die voor de begroting. Vooraf was er discussie of de partij het voorzitterschap van deze 'koningscommissie van het parlement' wel moest krijgen. 

Traditiegetrouw levert de grootste oppositiepartij de voorzitter van de begrotingscommissie. Dat is, als het de CDU, de CSU en de SPD lukt een regering te vormen, de AfD. Normaal gesproken worden de commissievoorzitters benoemd als er een nieuwe regering is. Maar omdat de coalitievorming zo lang duurt, zijn de Bondsdagcommissies toch al nu gevormd. 

Wie namens de AfD voorzitter van de begrotingscommissie wordt, is nog niet bekend. De partij levert ook de voorzitters voor de commissies voor recht en consumentenzaken en voor toerisme. Vooraf waren er discussies in het parlement over de vraag of de AfD het voorzitterschap van de begrotingscommissie wel moest krijgen. De rechts-nationalistische partij werd in september voor het eerst in de Bondsdag gekozen en veel afgevaardigden hebben daar moeite mee. Eerder hebben de andere partijen de verkiezing van AfD'ers voor het vice-voorzitterschap van de Bondsdag en voor de parlementaire commissie voor de geheime diensten tegengehouden. Lees meer bij Spiegel Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer

AfD levert voor het eerst regio-bestuurder

AfD levert voor het eerst regio-bestuurder

De AfD heeft voor het eerst een verkiezing om een regionale bestuursfunctie gewonnen. Sesselmann wordt de nieuwe Landrat van een district in Thüringen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger