Duitslandweb logo Duitslandweb

AfD'er Boehringer voorzitter begrotingscommissie Bondsdag

Kort nieuws - 31 januari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

AfD'er en euro-tegenstander Peter Boehringer is tot voorzitter van de begrotingscommissie van de Bondsdag gekozen. Dat stuitte op veel weerstand. 

De begrotingscommissie is de belangrijkste Bondsdagcommissie. Traditiegetrouw levert de grootste oppositiepartij daarvoor de voorzitter. Dat is - als het CDU, CSU en SPD lukt een regering te vormen - de AfD. De voorzitter wordt normaal gesproken benoemd, maar omdat verschillende commissieleden bezwaar hadden tegen Boehringer, moest er worden gestemd. Hij werd uiteindelijk gekozen met stemmen van de AfD en de FDP. Die Linke stemde tegen, de CDU/CDU, SPD en de Groenen onthielden zich naar eigen zeggen van stem. 

Veel afgevaardigden hebben moeite met de standpunten van de rechts-nationalistische AfD. Zo heeft Boehringer verklaard tegen het redden van de euro en tegen hulp aan vluchtelingen te zijn. Volgens Die Linke heeft hij ook racistische en vrouwonvriendelijke uitspraken gedaan.

De AfD levert ook de voorzitters voor de commissies voor recht en consumentenzaken en voor toerisme. Dat zijn Stephan Brandner en Sebastian Münzenmaier geworden. Lees meer bij tagesschau.de en Spiegel Online

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger