Zakendoen met Duitsland vergemakkelijken
Cantadora organiseert rollenspellen voor wederzijds begrip

Achtergrond - 10 december 2002

(10 december 2002) Cantadora organiseert avonden, waarop via een praktijkgerichte en humoristische workshop aan bedrijven duidelijk wordt gemaakt welke problemen voor kunnen komen bij het zakendoen tussen Nederland en Duitsland.

Op zo'n avond wordt achtergrondinformatie gegeven over Duitsland en de omgangsvormen bij het zakendoen met onze Oosterburen. Vervolgens kunnen deelnemers verslag doen van hun persoonlijke ervaringen. De bijeenkomst eindigt met een zogenaamd diner theatraal. Tijdens een 3-gangendiner voeren de cursisten een rollenspel op met als doel Nederlandse en Duitse collega's beter te leren kennen.

De redactie van het Duitslandweb wilde graag meer weten over dit initiatief en sprak met Adèle Atzert, de oprichtster van Cantadora.
     
Welke ervaringen tracht Cantadora te genereren?
"Cantadora gaat ervan uit dat een mens spelenderwijs op een plezierige manier tot inzicht en gedragsverandering komt. Een theaterdiner zorgt ervoor dat mensen ongekend talent ontdekken, dat zij een collega anders meemaken dan op de werkvloer: vrolijk, spontaan en coöperatief. Er wordt een sfeer gecreëerd waarin vooroordelen verdwijnen en men een bijzonder verassende avond meemaakt waarbij de tijd voorbijvliegt."

Op welke doelgroepen richt Cantadora zich?

"Cantadora richt zich op mensen uit het bedrijfsleven, die toe zijn aan een impuls om als team beter te functioneren en op mensen die een nieuw werkverband willen aangaan, met name Duitsers en Nederlanders. Deze werkvorm wordt ook uitsluitend voor het bedrijfsleven gebruikt, niet voor studenten of leerlingen van de middelbare school bijvoorbeeld."

Welke thema's worden aangesneden tijdens een diner, zijn er bijvoorbeeld vaste uitgangspunten?Waar worden de theaterdiners gehouden?
Wat zijn de kosten voor deelname aan een theaterdiner?Wat zijn de ervaringen van de deelnemers?

"Themas waarop op de avond wordt geïmproviseerd worden van tevoren met de opdrachtgever besproken."

Waar worden de theaterdiners gehouden?
"De opdrachtgever kiest een locatie: verschillende restaurants kunnen door Cantadora worden voorgesteld."

Wat zijn de kosten voor deelname aan een theaterdiner?
"Per deelnemer kost een Theaterdiner zonder huur van de locatie en zonder catering 35 euro, exclusief BTW en inclusief kostuums."

Wat zijn de ervaringen van de deelnemers?
"De reacties zijn heel verschillend, maar eigenlijk altijd positief." 

Adèle Atzert citeert enkele van de cursisten (red.)
"Nooit geweten dat je zo met een collega kan lachen."
"Mijn collegae hebben talent."
"Toen ik binnenkwam dacht ik, bah we moeten zelf wat gaan doen."
"Maar het is echt leuk om op deze manier elkaar te leren kennen."
"Naarmate de avond vordert raak ik steeds meer in het spel."
"Mijn fantasie slaat op hol!"

Meer informatie over de Theaterdiners van Cantadora is te vinden op de website, of op te vragen bij Adèle Atzert via telefoonnummer 020-679 06 30.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger