Duitslandweb logo Duitslandweb

Grenssteden roepen Duitsers op weg te blijven

Kort nieuws - 2 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Steden als Winschoten, Groningen, Enschede en Venlo vragen Duitsers om aanstaande zaterdag niet naar Nederland te komen. Op die dag wordt de Tag der Deutschen Einheit gevierd, een dag waarop normaalgesproken veel Duitsers naar de grenssteden komen.

De Dag van de Duitse Eenheid is een feestdag in Duitsland en traditiegetrouw een dag waarop veel Duitsers in de grensstreek naar Nederland toe komen. Voor steden als Enschede, Winschoten en Venlo betekent dat een enorme toestroom van Duitsers naar de zaterdagse markt en naar de winkelzones.

De dreigende drukte maakt dat de burgemeester van Enschede Duitsers actief oproept om zaterdag niet naar zijn stad te komen. Zo probeert de gemeente Duitsers via sociale media te bereiken, zegt een woordvoerder van de burgemeester. Ook de burgemeesters van Venlo en Winschoten roepen Duitsers op om op 3 oktober weg te blijven. Lees meer bij Tubantia en bij het Dagblad van het Noorden

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger