Duitslandweb logo Duitslandweb

Ondernemingsraden tellen steeds meer rechtsextreme leden

Kort nieuws - 12 februari 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bedrijven maken zich in de aanloop naar de ondernemingsraadsverkiezingen zorgen over het toenemend aantal rechtsextreme leden die de raden tellen. Tussen begin maart en eind mei vinden in Duitsland de verkiezingen voor de ondernemingsraden plaats.

In een van de fabrieken van Daimler hoort bijvoorbeeld bijna 10 procent van de ondernemingsraad bij de groep 'Zentrum Automobil', waarvan de leider uit de neonazi-scene stamt. Ook in twee andere fabrieken van het concern doet deze groep mee aan de verkiezingen voor de ondernemingsraad. Bij BMW, Opel en Audi doen eveneens initiatieven uit het rechtse spectrum mee aan de verkiezingen. Lees meer bij Sueddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger