Duitslandweb logo Duitslandweb

Flixbus gaat met eigen trein concurreren met Deutsche Bahn

Kort nieuws - 6 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Busbedrijf Flixbus begint een eigen trein. Vanaf 24 maart rijdt de nieuwe 'Flixtrain' tussen Hamburg en Keulen. Vanaf half april moet bovendien een trein tussen Berlijn en Stuttgart gaan rijden, met tussenstops in onder andere Hannover en Frankfurt am Main.

Door de nieuwe treindiensten wordt Flixbus een directe concurrent van de Deutsche Bahn. Wie op een bepaalde spoorlijn mag rijden, bepaald een dochterbedrijf van de Deutsche Bahn, DB Netz. Die mag bij het verlenen van vergunningen niet discrimineren. Wel is het Duitse spoornet nu al vaak overbelast. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger