Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering krijgt meer invloed op Deutsche Bahn

Kort nieuws - 21 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsregering vergroot haar invloed op spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn. Michael Odenwald, nu nog staatssecretaris voor Verkeer, wordt voorzitter van de raad van toezicht.

Odenwald (CDU) volgt de ondernemer Utz-Hellmuth Felcht op, die na negen jaar vertrekt. Ook twee Bondsdagleden van de CDU en CSU worden lid van de raad van toezicht van Deutsche Bahn. Zij lossen eveneens vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven af.

De nieuwe coalitie wil meer invloed wil uitoefenen op het beleid van de Duitse spoorwegen, staat in het regeerakkoord. Tot 2030 willen CDU/CSU en SPD dubbel zo veel mensen met de trein laten reizen en meer goederen over het spoor laten vervoeren. Lees meer bij Handelsblatt en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger