Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Maas: Duitsland staat altijd naast Israël

Kort nieuws - 27 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft tijdens zijn bezoek aan Israël benadrukt dat Duitsland altijd aan de zijde van Israël staat.

Maas (SPD) zei al bij zijn aantreden dat Auschwitz voor hem de reden was om in de politiek te gaan. In Israël sprak hij opvallend lang met premier Netanjahu. De verhoudingen waren onder zijn voorganger ietwat bekoeld geraakt. Minister Gabriel werd in 2017 niet ontvangen door Netanjahu, omdat hij ook sprak met ngo's die kritisch zijn over de nederzettingenpolitiek. Merkel zegde vorig jaar de regeringsconsultaties af, volgens die Zeit waarschijnlijk uit onvrede met de nederzettingenpolitiek. In januari was Gabriel er nogmaals en toen ontving Netanjahu hem wel, maar niet bijzonder hartelijk, schreef Die Zeit dinsdag.

Maas hield zich over de omstreden onderwerpen op de vlakte. Die Zeit spreekt van een nieuwe grondtoon in de relatie. Maandag bezocht Maas de Palestijnse president Abbas. Lees meer bij Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger