Duitslandweb logo Duitslandweb

Zorgen over antisemitisme op Berlijnse school

Kort nieuws - 28 maart 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een joods meisje op een basisschool in Berlijn is volgens haar vader herhaaldelijk belaagd door fanatieke moslimkinderen. Die zeiden dat alle ongelovigen dood moeten en noemden haar op dreigende toon jood. Omdat antisemitisme lijkt toe te nemen, heeft het voorval veel discussie losgemaakt.

Verschillende organisaties roepen nu op om islamonderwijs in scholen aan te bieden, zodat een islamuitleg onderwezen wordt die in overeenstemming is met de Duitse democratische orde. Het overlegorgaan Zentralrat der Muslime zei dinsdag per direct tien imams beschikbaar te stellen om scholen te bezoeken, bij voorkeur samen met een joodse rabbijn. Vorig jaar zijn aan Berlijnse scholen 18 antisemitische voorvallen gemeld, volgens de Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus (RIAS). In 2016 waren dat er nog zeven. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Het betere Berlijn

Het betere Berlijn

De Berlijnse vrienden van Merlijn Schoonenboom zijn fan van Rotterdam. Dat zegt vooral iets over de architectonische treurnis van Berlijn.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger