Duitslandweb logo Duitslandweb

Flinke loonsverhoging voor publieke sector

Kort nieuws - 18 april 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de cao-onderhandelingen voor de Duitse publieke sector zijn vakbonden en werkgevers een loonsverhoging van gemiddeld 7,5 procent overeengekomen.

De loonsverhoging zal in drie fasen plaatsvinden, verspreid over dertig maanden. De vakbonden en minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zeggen tevreden te zijn met het akkoord. Veel Duitse gemeenten zijn daarentegen bang voor de kosten van in totaal 7,5 miljard euro, die de loonsverhoging voor hen betekent.

De afgelopen weken waren er stakingen bij verschillende publieke diensten, onder andere in het openbaar vervoer. Lees meer bij Der Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger