Duitslandweb logo Duitslandweb

Daimler moet massaal diesels terughalen vanwege sjoemelsoftware

Kort nieuws - 12 juni 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Autobouwer Daimler moet in Duitsland 380.000 voertuigen terughalen vanwege mogelijk gesjoemel met de uitstootgegevens. Dat zei Transportminister Andreas Scheuer maandag na een ontmoeting met Daimler-topman Dieter Zetsche. 

Onder meer de Mercedes Vito-bussen moeten terug naar de garage omdat ze mogelijk vervuilender zijn dan eerder werd gemeld. In totaal moet Daimler in heel Europa 774.000 dieselauto’s terughalen.

Het is een nieuw hoofdstuk in de ‘diesel-gate’. Drie jaar geleden was Volkswagen groot in het nieuws omdat de software van de auto’s mogelijk gemanipuleerd was om de voertuigen schoner te laten lijken. Lees meer bij Der Tagesspiegel.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger