Duitslandweb logo Duitslandweb

Daimler-topman Zetsche stopt, opvolger wil andere cultuur

Kort nieuws - 26 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bestuursvoorzitter van autoconcern Daimler, Dieter Zetsche, heeft aangekondigd in 2019 plaats te maken voor zijn opvolger, de Zweed Ola Källenius. 

Zetsche komt na een verplichte pauze van twee jaar terug bij Daimler als voorzitter van de Raad vanToezicht. Die pauze is bij wet verplicht omdat een toezichthouder anders zijn eigen werk moet controleren. Opvolger Källenius wil een cultuuromslag bewerkstelligen. Hij wil dat beslissingen meer op instinct en emotie worden genomen, zodat het concern sneller kan reageren op ontwikkelingen.

Deze zomer gelastte verkeersminister Scheuer dat 700.000 Mercedes-auto's werden teruggeroepen omdat ze meer schadelijke stoffen uitstoten dan is toegestaan. Topman Zetsche verdedigde het standpunt dat deze sjoemelsoftware niet illegaal is. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger