Duitslandweb logo Duitslandweb

Studie: Duitsland is meest innovatieve land van de wereld

Kort nieuws - 17 oktober 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is het meest innovatieve land ter wereld. Dat blijkt uit een studie van het World Economic Forum (WEF). 

Duitsland staat in de ranglijst van innovatieve landen nog voor de VS. Gemeten zijn onder meer het aantal aangemelde patenten, wetenschappelijke publicaties en de tevredenheid van klanten met Duitse producten. Duitsland heeft de beste voorwaarden om innovatieve processen van een idee tot het op de markt brengen van een product te laten slagen, schrijft het WEF in zijn rapport. 

De conclusie verrast omdat in Duitsland zelf veel kritiek is op bijvoorbeeld de trage uitbreiding van breedbandinternet en het gebrek aan risicokapitaal bij bedrijven. Maar dat is kennelijk niet doorslaggevend. Het WEF prijst de sterke Duitse onderzoeksinstituten en de goede samenwerking van deze instituten met bedrijven.  

Innovatie is een van de 12 criteria waarmee het WEF de concurrentiekracht van een land meet, naast bijvoorbeeld de stabiliteit van de financiële sector, het onderwijsniveau en de infrastructuur. Als het gaat om concurrentiekracht staat Duitsland in Europa op 1 en wereldwijd achter de VS en Singapore. Lees meer bij Süddeutsche.de en Spiegel Online

Zie ook:
Wat is innovatie eigenlijk? (Follow the money)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger