Duitslandweb logo Duitslandweb

RVO publiceert overzicht innovatiebeleid Duitsland

Kort nieuws - 12 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een overzicht gepubliceerd van het Duitse kennis- en innovatiebeleid. Daarin worden de beleidsinstrumenten opgesomd en de uitgaven aan research and development op een rij gezet en vergeleken. 

Bijna eenderde van de Duitse private uitgaven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D), wordt gedaan door de auto-industrie. In het MKB loopt de 'innovatie-inspanning' terug; reden voor de onafhankelijke adviescommissie EFI om te pleiten voor een fiscale stimuleringsregeling voor innovatie in het Duitse MKB, zoals Nederland dat ook heeft. Lees meer bij RVO

Zie ook onze serie: Onderzoek en Innovatie in Duitsland

Tags: innovatie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger