Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil innovatiefste economie worden

Kort nieuws - 18 april 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse ministerie van Economische Zaken heeft een ambitieuze strategie uitgewerkt om leidend te worden op het gebied van innovatie. Dat meldde de Süddeutsche Zeitung dinsdag.

Volgens het interne document is het aandeel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf dat innoveert sinds de jaren negentig van 50 naar 35 procent gezakt. Ook wordt genoteerd dat andere landen, zoals bijvoorbeeld Zuid-Korea, meer investeren in onderzoek en ontwikkeling. Met de nieuwe strategie is ongeveer een miljard aan extra investeringen gemoeid. Met dat geld zou een fonds voor nieuwe bedrijven moeten worden gecreëerd en een nieuwe denktank voor het ontdekken en stimuleren van sleuteltechnologieën. Bedrijven in het mkb zouden minder belasting hoeven te betalen over personeelskosten in onderzoek en ontwikkeling. Het 'Eckpunkte-Papier', zoals een voorlopig plan op hoofdlijnen wordt genoemd, is nog niet gepresenteerd. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger