Duitslandweb logo Duitslandweb

Record: 40 procent Duits stroomgebruik uit duurzame bronnen

Kort nieuws - 3 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In 2018 kwam voor het eerst 40 procent van het Duitse stroomgebruik uit duurzame bronnen. Dat is deels te danken aan de hete zomer.

Het aandeel duurzame energie in 2018 was in totaal 40,4 procent. In 2017 was het 38,2 procent, tien jaar geleden nog 16,2 procent. Vooral zonne- en windenergie droegen vorig jaar bij aan de stijging, blijkt uit berekeningen van het Fraunhofer-Institut für Solare Energiesysteme (ISE). De productie van stroom uit zonne-energie streeg met 16 procent, vooral dankzij de hete zomer. De productie van gas- en steenkolencentrales daalde in 2018, die van bruinkoolcentrales bleef vrijwel gelijk. 

De stijging van het aandeel duurzame energie gaat echter niet snel genoeg, zegt een van de onderzoekers van Fraunhofer ISE: "Als Duitsland met deze snelheid doorgaat, missen we onze klimaatdoelen voor 2030." De bondsregering wil dat het aandeel duurzame energie dan 65 procent is. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger