Duitslandweb logo Duitslandweb

'Siemens en Alstom overtuigen EU niet met aangepaste fusieplannen'

Kort nieuws - 29 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Eurocommissaris voor Mededinging Margrethe Vestager is niet tevreden met de voorgestelde aanpassingen van het Duitse Siemens en het Franse Alstom voor hun fusie. Dat melden onder meer het Handelsblatt en Die Welt. Vestager dreigde al eerder met een veto tegen de fusie, die van beide bedrijven de grootste treinenbouwer van Europa moet maken.

De EU vindt het samengaan van beide bedrijven problematisch in verband met de Europese concurrentieregels. Vestager wil ingrijpende veranderingen, onder meer bij technieklicenties van hogesnelheidstreinen voor concurrenten. Siemens en Alstom hebben haar vorige week aanpassingen voorgesteld om het miljardenproject te kunnen redden. Maar volgens Die Welt heeft Vestager zondag laten weten dat ze die niet overtuigend vindt en dat de aanpassingen ook erg laat komen. De EU moet op 18 februari over de fusie beslissen. Lees meer bij Handelsblatt.de en Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger