Duitslandweb logo Duitslandweb

Nijhuis krijgt Bundesverdienstkreuz voor inzet Duits-Nederlandse relatie

Kort nieuws - 20 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ton Nijhuis, directeur van het Duitsland Instituut Amsterdam, heeft dinsdag het Bundesverdienstkreuz gekregen voor zijn bijdrage aan de Duits-Nederlandse betrekkingen.

Nijhuis kreeg het Kruis van Verdienste aan lint in de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland uit handen van de Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann. Nijhuis, naast directeur van het Duitsland Instituut ook hoogleraar Duitslandstudies aan de UvA, is al decennialang een belangrijke bevorderaar van de Duits-Nederlandse betrekkingen, aldus de ambassadeur.

Hij is lid van verschillende wetenschaps- en adviesraden, ook internationaal, zoals van het Institut für die Wissenschaften vom Menschen (IWM) in Wenen en de Beirat Germanistik van de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). Ook is hij secretaris van de Stichting Von der Gablentzprijs en lid van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. Daarnaast heeft hij met boeken en publicaties Duitse onderwerpen voor een breed Nederlands publiek toegankelijk gemaakt.

Het Bundesverdienstkreuz is een hoge Duitse onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die bijzondere prestaties op politiek, maatschappelijk of cultureel gebied hebben geleverd. Lees meer bij het Duitsland Instituut Amsterdam

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederlands-Duitse samenwerking':

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning in Duisburg: ‘Kunnen niet zonder elkaar’

Koning Willem-Alexander bezocht Noordrijn-Westfalen om de waterstof-samenwerking aan te zwengelen.


Lees meer

Duitsland als vluchtheuvel

Duitsland als vluchtheuvel

Wat als Nederlanders op de vlucht voor het water massaal aankloppen in Duitsland? Cabaretier Patrick Nederkoorn maakte er een (Duitse) voorstelling over.


Lees meer

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

Duits-Nederlandse top in Rotterdam

De Duitse kanselier Scholz en enkele van zijn ministers halen vandaag in Rotterdam de banden aan met de Nederlandse regering.


Lees meer

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

'Ik vraag aandacht voor grenseffecten van wetten'

De nieuwe Nederlandse ambassadeur in Berlijn, Ronald van Roeden, vertelt in deze podcast over zijn werk en wat hij wil bereiken in de Duits-Nederlandse samenwerking.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger