Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland stootte minder broeikasgassen uit in 2018

Kort nieuws - 3 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor het eerst in jaren zijn er vorig jaar in Duitsland aanzienlijk minder broeikasgassen uitgestoten. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen van het Umweltbundesamt, de federale milieu-instantie. Belangrijke oorzaak: de hete, droge zomer.

Industrie, transport en consumenten stootten in 2018 gezamelijk bijna 869 miljoen schadelijke broeikasgassen uit, zo'n 4,2 procent minder dan een jaar eerder. Door de warme zomer en milde winter werd er landelijk veel minder verwarmd. Daarnaast waren de stookkosten vorig jaar hoger, doordat de lage waterstanden in de rivieren de transportkosten van kolen, stookolie en benzine opdreven. In de energiecentrales werden minder kolen verbrand, wat goed was voor ongeveer een derde van de daling van de uitstoot.

Ondanks de daling is Duitsland nog ver verwijderd van de klimaatdoelstellingen. In vergelijking met 1990 daalde de uitstoot van broeikasgassen met 30,6 procent. Begin 2020 zou dat eigenlijk 40 procent moeten zijn. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger