Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland fors minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders'

Kort nieuws - 4 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is flink veel onaantrekkelijker geworden voor buitenlandse investeerders. Dat is de uitkomst van een onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. 

De studie telde vorig jaar 973 projecten van buitenlandse investeerders in Duitsland, dat is 13 procent minder dan het jaar ervoor, en ook de eerste daling sinds het begin van het jaarlijkse onderzoek in 2005. Duitsland zakte op de Europese ranglijst van plaats twee naar plaats drie en moet Frankrijk (plaats 2) en Groot-Brittannië (plaats 1) aan zich voorbij laten gaan.

Meer dan een derde van de ondervraagde vertegenwoordigers van buitenlandse bedrijven die al in Duitsland actief zijn, uitte zich negatief over het land. Een jaar daarvoor was dat nog een vierde. 

De groeiende onvrede komt vooral door de inflexibiliteit van het arbeidsrecht, de belastingen en de arbeidskosten in Duitsland. De goede infrastructuur en een stabiele politiek worden daarentegen als positieve aspecten van Duitsland aangemerkt. Lees meer bij Welt 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger