Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitsland fors minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders'

Kort nieuws - 4 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is flink veel onaantrekkelijker geworden voor buitenlandse investeerders. Dat is de uitkomst van een onderzoek van adviesbureau Ernst & Young. 

De studie telde vorig jaar 973 projecten van buitenlandse investeerders in Duitsland, dat is 13 procent minder dan het jaar ervoor, en ook de eerste daling sinds het begin van het jaarlijkse onderzoek in 2005. Duitsland zakte op de Europese ranglijst van plaats twee naar plaats drie en moet Frankrijk (plaats 2) en Groot-Brittannië (plaats 1) aan zich voorbij laten gaan.

Meer dan een derde van de ondervraagde vertegenwoordigers van buitenlandse bedrijven die al in Duitsland actief zijn, uitte zich negatief over het land. Een jaar daarvoor was dat nog een vierde. 

De groeiende onvrede komt vooral door de inflexibiliteit van het arbeidsrecht, de belastingen en de arbeidskosten in Duitsland. De goede infrastructuur en een stabiele politiek worden daarentegen als positieve aspecten van Duitsland aangemerkt. Lees meer bij Welt 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger