Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wil sancties tegen Rusland verlengen

Kort nieuws - 19 juni 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil de sancties tegen Rusland verlengen. Dat heeft ze dinsdag in Berlijn laten weten aan de Oekraïense president Zelensky.

Zelensky, sinds mei in ambt, bracht een kennismakingsbezoek aan Merkel. Hij wil dat de sancties tegen Rusland worden uitgebreid, maar daar ging Merkel niet in mee. Bij een gezamenlijke persconferentie zei ze dat alleen de bestaande sancties, ingevoerd na de Russische annexatie van de Krim in 2014, worden verlengd. Daarover heerst ook overeenstemming in de EU, aldus Merkel. De sancties kunnen pas worden opgeheven als de Krim weer bij Oekraïne hoort, zei ze. 

Bij de ontvangst van Zelensky met militaire eer werd Merkel onwel, haar hele lichaam trilde hevig. Ze herstelde echter snel, na de volksliederen liep ze weer gewoon over de rode loper. Ze kampte mede door het warme weer met uitdroging, deelde ze later op de persconferentie mee. Na "minstens drie glazen water" ging het haar weer "zeer goed", zei ze. Lees meer bij tagesschau.de, Süddeutsche.de en Spiegel Online

Reacties

ad van de louw - 19 juni 2019 20:14

Geen gas meer importeren van uit Rusland, hun grootste bron van inkomsten, doet China dat wel, dan zware heffingen op hun producten. Of mee werken aan het onderzoek

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger