Duitslandweb logo Duitslandweb

Justitie-onderzoek naar Bayer door Iberogast

Kort nieuws - 22 juli 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse justitie onderzoekt of het farmaceutisch concern Bayer nalatig is geweest in de voorlichting over het middel Iberogast.

Een Duitse vrouw is in 2018 overleden door leverfalen. Dat is mogelijk veroorzaakt door het middel Iberogast van Bayer. Bayer waarschuwde tot dit sterfgeval niet voor leverproblemen door het middel. Na het overlijden van de vrouw heeft het bedrijf de bijsluiter alsnog aangepast en leverproblemen als mogelijke bijwerking opgenomen.

De Duitse toezichthouder op de medicijnmarkt had hier al jaren om gevraagd, maar Bayer weigerde de bijsluiter aan te passen omdat het bedrijf geen verband ziet tussen leverproblemen en Iberogast. De toezichthouder, het Bundesinstitut für Arzneimittel und Medizinprodukte (BfArM), had ook opgeroepen verder onderzoek te doen naar het kruid Stinkende Gouwe, dat in Iberogast is verwerkt. Dat wordt in verband gebracht met leverschade.

Justitie onderzoekt nu volgens Focus Online of Bayer strafbaar heeft gehandeld door haar klanten niet te waarschuwen. Lees meer bij Focus Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Verdeeld Duitsland

Verdeeld Duitsland

58 jaar geleden, op 13 augustus 1961, begon de bouw van de Berlijnse Muur. Duitsland worstelt nog steeds met de gevolgen van de deling.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Moord toont gevaar neonazi-netwerken

Neonazi-netwerk Combat 18 blijkt in Duitsland goed georganiseerd en roept leden op aanslagen te plegen.

Lees meer

De herkomst

De herkomst

Het is heel Duits om mensen met Turkse of andere wortels naar hun herkomst te vragen, hoort Merlijn Schoonenboom bij een debat.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger