Duitslandweb logo Duitslandweb

Altmaier komt met wet voor miljardenhulp aan kolenregio's

Kort nieuws - 22 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) heeft woensdag een wetsvoorstel gepresenteerd voor miljardenhulp aan de Duitse kolenregio's. Duitsland wil uiterlijk in 2038 gestopt zijn met de opwekking van energie uit kolen en daarom gaat de regering de Duitse kolenregio's compenseren.

Het gaat om een bedrag van 40 miljard euro voor de bruinkoolwinningsgebieden in Brandenburg, Saksen, Noord-Rijnland-Westfalen en Saksen-Anhalt. Het geld is bedoeld voor investingeren in onderzoeksinstituten, industriële bedrijven en het aanleggen van wegen en spoorlijnen. Daarnaast gaat er ruim 1 miljard euro naar structureel zwakke regio's met steenkolencentrales in Mecklenburg-Voorpommeren, Noordrijn-Westfalen en Saarland.

Altmaier volgt met zijn plannen de aanbevelingen van de kolencommissie op. Het kabinet stemt waarschijnlijk aanstaande woensdag over het voorstel, vier dagen voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Saksen, waar de Kohleausstieg vanwege de arbeidsplaatsen in de bruinkoolindustrie een grote rol speelt. De financiële hulp gaat pas in als de wet over de sluiting van de kolencentrales en de kolenmijnen van kracht wordt. Wanneer dat is, is nog niet bekend. Lees meer bij Tagesschau

Lees ook op Duitslandweb: 
Dit zijn de plannen voor de Duitse kolenindustrie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Drieluik Duitse energietransitie

Drieluik Duitse energietransitie

Van bruinkoolmijn tot warmtepomp - Hoe Duitsland fossiele brandstoffen achter zich wil laten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger