Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsregering gaat kolenregio's met miljardenhulp compenseren

Kort nieuws - 29 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De bondsregering heeft woensdag ingestemd met miljardenhulp voor de Duitse kolenregio's. Duitsland wil uiterlijk in 2038 gestopt zijn met de opwekking van energie uit kolen, de Kohleausstieg, en daarom gaat de regering de Duitse kolenregio's compenseren.

Het gaat om een bedrag van 40 miljard euro voor de bruinkoolwinningsgebieden in Brandenburg, Saksen, Noord-Rijnland-Westfalen en Saksen-Anhalt voor de komende 20 jaar. Het geld is bedoeld voor investingeren in onderzoeksinstituten, industriële bedrijven en het aanleggen van wegen en spoorlijnen. De deelstaren moeten zelf ook in de projecten investeren.

Het kabinet volgt met de miljardenhulp de aanbevelingen van de kolencommissie. Het besluit komt vlak voor de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Saksen aanstaande zondag, waar de Kohleausstieg vanwege de arbeidsplaatsen in de bruinkoolindustrie een grote rol speelt. De financiële hulp gaat pas in als de wet over de sluiting van de kolencentrales en de kolenmijnen van kracht wordt. Wanneer dat is, is nog niet bekend. Lees meer bij TagesschauSpiegel Online en tagesspiegel.de

Lees ook op Duitslandweb: 
Dit zijn de plannen voor de Duitse kolenindustrie

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger