Torsten Frings
Op zijn vijfde al een auto-ongeluk

Achtergrond - 23 mei 2006

 De fijnste goal van de middenvelder Torsten Frings (29) was zonder twijfel de 1-0 tegen Nederland op het EK 2004 (eindstand 1-1). Haast vanaf de zijlijn schiet Frings tot zijn eigen verbazing een vrije trap tegen de binnenkant van de paal. Doelpunt. Doelman Edwin van der Sar is kansloos. Een klassiek voorbeeld van een voorzet die zo maar de goal in waait, geen speler had de bal aangeraakt. “Frings! Sein schönstes Dings!” jubelde boulevardblad Bild.

Met FC Bayern München werd Frings vorig jaar landskampioen. Maar omdat de verdediger zich bij de Duitse Rekordmeister  toch niet echt op zijn gemak voelde, keerde hij dit seizoen terug bij Werder Bremen, de club waarmee hij in 1999 ook al nationaal kampioen werd. Misschien dat zijn muzieksmaak Frings in het conservatieve München parten speelde. Frings luistert graag naar de rappers Eminem en 50cent.

Het oranje litteken op zijn linkerwang heeft de voetballer overgehouden aan een verkeersongeluk toen hij vijf was. De kleine Torsten gleed uit en werd aangereden door een auto.

Frings kon dit seizoen lange tijd niet spelen door een kuitbeenbreuk, maar is inmiddels helemaal hersteld. En dat is voor bondscoach Klinsmann een pak van zijn hart. ‘Klinsi’ is fan van de middenvelder, die dankzij zijn veelzijdigheid op veel posities kan presteren. Precies wat Klinsmann nodig heeft.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger