David Odonkor
De Duitse Overmars?

Achtergrond - 23 mei 2006

 David Odonkor. Wie? David Odonkor. Klinsmann verraste heel Duitsland door op het laatste moment de jonge speler van Borussia Dortmund in de selectie op te nemen. De bondscoach had ook Odonkor zelf bij de neus. Klinsmann had zich op de dag van Odonkors nominatie voor het eerst bij de jonge speler gemeld. Om de druk op de voetballer niet te groot te laten worden.

Brutaliteit en snelheid zijn de eigenschappen waar rechtsbuiten Odonkor zijn plaats in de selectie aan te danken heeft. “De turbo-voetballer” doopte de Frankfurter Allgemeine Zeitung hem. Een soort Duitse Overmars, maar dan op rechts.

Odonkor kwam dit seizoen tot bloei bij het Borussia Dortmund onder de Nederlandse trainer Bert van Marwijk, die de jongeling alle ruimte gaf. 33 wedstrijden speelde de rechtsbuiten dit seizoen. Weliswaar scoorde hij weinig (één doelpunt), hij maakte van alle Bundesligaspelers de meeste rushes naar de achterlijn.

Odonkor, die net als Gerald Asamoah een Ghanese vader heeft, kwam eerder uit voor jong Duitsland. Eigenlijk zou hij meedoen aan het EK tot 21 jaar in Portugal, dat op 23 mei begint. Nu wacht hem het echte werk. Commentatoren achten de kans echter klein dat Odonkor veel zal spelen. Maar met Klinsmann weet je het maar nooit.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger