Christoph Metzelder
Slim, wereldwijs en altijd geblesseerd

Achtergrond - 23 mei 2006

 Weinig gespeeld, toch geselecteerd. Klinsmann lijkt een zwak te hebben voor Duitse voetballers die zo min mogelijk voetballen. Borussia Dortmund-verdediger Christoph Metzelder (25) kwam in de tweede helft van het seizoen maar weinig in actie voor zijn club. Metzelder bevindt zich in goed gezelschap: ook Robert Huth en Jens Nowotny werkten bij hun clubs dit seizoen flink aan de ontwikkeling van hun zitvlees.

Wat blessures betreft kan Metzelder een woordje meepraten. De openbaring van het WK 2002 was na twee operaties aan zijn achillespees in 2003 maar liefst 630 dagen geblesseerd en moest tijdens zijn revalidatie verschillende tegenslagen incasseren. Even leek zelfs het einde van zijn carrière in zicht. Zijn oude niveau – zelfs voetballegende Pele had zich lovend over de speler uitgelaten – heeft hij sindsdien niet meer bereikt. Zijn blessuregevoeligheid blijft een probleem.

Maar Metzelder heeft meer te bieden dan zijn voetballende kwaliteiten. Metzelder is slim – op zijn eindexamen haalde hij gemiddeld een 8,5 –, sympathiek en heeft een brede interesse. De verdediger is naast zijn profcarrière bezig met een universitaire studie bedrijfseconomie. Hij staat jonge Dortmunders op zwart zaad bij via de kerkelijke schuldhulpverlening. Ook is de vroegere misdienaar actief lid van een katholieke studentenvereniging en van de vakbond voor voetbalspelers.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger