Robert Huth
Het wisselvallige talent

Achtergrond - 23 mei 2006

 Verdediger Robert Huth uit de Oost-Berlijnse flatwijk Marzahn is een van de jonge talenten waar Klinsmann zijn zinnen op heeft gezet. Bij zijn club Chelsea wordt hij ‘The Berlin Wall’ genoemd – een passend eerbetoon aan de fysiek sterke Duitser. Hij kan ook scoren, dat bewees Huth bij de dramatische afgang van de Mannschaft tegen Italië in Florence (4-1). De goal van de verdediger kon de Duitse eer nochtans niet redden.

Ondanks Huths talent is zijn uitverkiezing voor de nationale ploeg onder de 82 miljoen Duitse bondsoaches niet onomstreden. Huth zit bij Chelsea vooral op de bank. Op zijn speelwijze is altijd wel iets aan te merken. Tijdens de Confederations Cup in 2005 sloeg hij een ongelukkig figuur door verkeerd positiespel waar tegendoelpunten uit vielen. Klinsmann heeft echter altijd vertrouwen in de verdediger gehouden.

Onder zijn fans heeft de wisselvallige verdediger cultstatus verworven, misschien ook omdat zijn naam in het Duits zo makkelijk te scanderen is. Na missers van de Berlijner weerklinkt dikwijls een liefdevol en bemoedigend ‘Huth-Huth-Huth’ door het stadion.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger